Λούντος Ντε Πιαν 1925-2011

Ο Λούντος με μεξικάνικη κάπα! Πάσχα 2011.

Λούντος Ντε Πιαν, 1925-2011

Ο Λούντος μας άφησε πριν λίγες μέρες για να κάνει το μεγάλο ταξίδι.  Ήταν 120% πατέρας και θα μας λείψει αφόρητα.

Οι αναμνήσεις που έχω από τα σχεδόν 45 χρόνια που συμβαδίσαμε σε αυτόν τον πλανήτη είναι μαγικές.  Η πρώτη ανάμνηση;  Στην Αμερική ακόμα να μου κάνει πλάκα που μπλέκω το δύο με το two/too και το I’m coming too να μετατρέπεται από το νήπιο Ζαχαρία σε “‘έρχομαι δύο”. Η επόμενη;  Να με επιδεικνύει στους φίλους του, ακαδημαϊκούς και διπλωμάτες της Washington του τέλους της δεκαετίας του ’60, ως παιδί διάνοια που τα μαθηματικά τα μασάω.  Με είχε δασκαλέψει να απαντάω “4” σε ότι με ρωτάει.  Ζακη, παιδί μου, πόσο κάνει 2 και 2; Τέσσερα (απλό).  8-4; Τέσσερα. 16 δια 4; Τέσσερα. 48 δια 12; τετραγωνική ρίζα του 16;  κλπ.  Τέσσερα παντού.

Ο Λούντος μας χαιρετά από το 1979 στο Πορτο Ράφτη

Μια από τις τελευταίες αναμνήσεις ήταν στο νοσοκομείο όπου παρατηρούσαμε παρέα τη βάση του ιστού που κρεμούσαμε τους ορούς.  “Γιατί έχει πέντε πόδια σε σχηματισμό αστέρα” με ρωτάει;  “Που να ξέρω” απαντάω.  Και έτσι για να τον πειράξω τον ρωτάω, “Πόσες μοίρες έχουν οι γωνίες των 5 ποδιών”. Και απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη. “72”.

Ανάμεσα σε αυτούς τους μαθηματικούς διαλόγους υπάρχει η ζωή μου ολόκληρη μέχρι σήμερα.  Και σε όλη τη διάρκεια φάρος ήταν ο Λούντος.  Και είμαι βέβαιος ότι φάρος θα παραμείνει.

Αουυυυυυυυυαααααα

This entry was posted in De Pian and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Λούντος Ντε Πιαν 1925-2011

  1. ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΟΝΟΠΟΥΛΟΣ says:

    Παρακαλουμε δεχθειτε τα θερμα μας συλληπητηρια για την απωλεια του Λουντο . Νικος – Φωτεινη- Λουδοβικος Κωτσονοπουλος

  2. Aleko Damaskinos says:

    Αγαπητέ Ζάκη, Η μητέρα μου Φιλαίνη είναι η πρώτη εξαδέλφη του πατέρα σου Λούντου, διότι η μητέρα της Λουίζα Ντε Πιαν ήταν αδελφή του παππού σου Αττίλιου. Ήταν τα τελευταία από τα 13 παιδιά του Λουίτζι και της Αιμίλιας Ντε Πιαν. Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσουμε διότι ήμαστε συγγενείς και έχουμε πολλές παλιές φωτογραφίες των Ντε Πιαν που θα σε ενδιαφέρουν και επίσης θα θέλαμε να μάθουμε για τους υπόλοιπους συγγενείς μας αν βέβαια γνωρίζεις κάτι!

    • Αριστείδης Κανατούρης says:

      Κύριε Δαμασκηνέ, Ερευνώντας ιστορικά στοιχεία για το Λαύριο, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, συνάντησα το όνομα του Ambrogio de Pian που διετέλεσε προξενικός πράκτορας της Ιταλίας σ’ αυτή την πόλη με διορισμό το έτος 1911. Επειδή δεν γνωρίζω περισσότερα στοιχεία του και διαβάζοντας το παραπάνω κείμενό σας, θα σας παρακαλούσα αν έχετε κάποιες πληροφορίες γι’ αυτόν (π.χ. χρονολογία και τόπος γέννησης – θανάτου, όνομα γονέων, επάγγελμα, κλπ.) ή και τυχόν φωτογραφία του να μου δίνατε. Τα στοιχεία που σας ζητώ θα μου χρησιμεύσουν στην έρευνά μου για τους διατελέσαντες προξένους στο Λαύριο.
      Το ίδιο αίτημά μου απευθύνω και στον Κο Ζ. Ντε Πιαν, σε περίπτωση που έχει αυτές της πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *